baasjes.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties


Hallo lezers,
In deze blog de hardloop / sport belevenissen van de familie baas:
 
Wie zijn de baasjes:
 
Judith loopt hard sinds april 2007, begonnen met startersschema van run2day.
Loopt op woensdag op de baan, probeert daarnaast nog 2 keer zelf te lopen, soms samen met Gert en Robin. Met bedrijventeam Bethesda loop ik de cascaderun en misschien de 4 mijl van Groningen. Daarnaast volleybal ik in het recreanten damesteam van Tunas. Eigenlijk was volleybal de hoofdzaak, maar het verschuift steeds meer. Het leuke van hardlopen is dat je het altijd kunt doen, ik loop ook graag nadat ik een dag heb gewerkt om mijn hoofd even leeg te maken. Wedstrijden zijn een leuke bijzaak.
 
Gert besmet met hardloopvirus dec 2007  (impuls opgave cascaderun 2008)
Hierna blijven trainen en ik Gert loop iedere donderdag bij de loopgroep van HAC63
Ook volleybal ik bij Tunas recreatie team in de in hoogeveen bekende z.g. knapper competitie www.knapper.web-log.nl Eerste wedstrijd was de Primera de Haan loop 4 mijl in april 2008.
Hierna volgden de cascaderun, bikkelloop, lemelebergloop enz.
Ook dit jaar staan er weer diverse lopen op de agenda, de interne primera competitie probeer ik te lopen:
 
In het najaar weer de bikkeloop 10 km, lemelerbergloop en op 19 dec 2009 de eerste halve marathon gelopen.
 
De kids baas Robin, Sander, Marco zitten op atlethiek HAC63 www.hac63.nl
ook zijn zullen regelmatig aan bod komen in deze blog.
 
Lees met ons mee en voel je vrij een reactie achter te laten.
 
Groet de baasjes.
 
 

Gelopen in 2009
 
27 feb    : Stuifzandcross
28 mrt    : 5 km baan hac63 
31 mrt    : Ekiden Zwolle  
7 april    : Primera de Haanrun 4 mijl  
19 apr    : Cascaderun 2009
23 apr    : uurloop op de baan hac63
13 Mei    :  Simone FM uurs estafette
12 jun    : 400m op de baan
1  juli     : Hardenberg klepperstadloop
5  juli     : coevordergrachtenloop
22 aug   : 54e Singelloop
2 sept    : bikkelloop Zuidwolde
12 sept  : RUN Winschoten 10 x 10 km Estafette
3 okt     : clubkampioenschappen HAC 63
11 okt   : 4 Mijl Groningen (Judith)
7   nov : Lemelerbergloop 
17 nov : Coopertest hac63
26 nov : baancross hac63
 
Gelopen in 2010
 
26 maart: 5 km baan hac63
28 maart: Ekiden Zwolle
7 april   : Primera de Haan RUN 4EM
18 april : hoogeveensecascaderun 10 EM Gert & Judith , Robin 5 EM
23-25 April: Trainings weekend recreanten HAC63 -Teutoburgerwald
7 jul    : klepperstadloop 
1 sept : bikkelloop Zuidwolde
   18 nov : Baancross Hac63
21 nov : zevenheuvelenloop

18 dec : Linschoten halve marathon   (niet doorgegaan te veel sneeuw)

Gelopen in 2011

12 mrt  : stuifzandcross
6 apr    : primera de haan 4 mijl
17 april : Cascaderun

7 mei : Crossloop zuidwolde
25 mei  : Station tot StationLoop
1 juni : Speeltuinloop H'veld
4 juni : 400m baan

3 juli  : Coevordergrachtenloop  
6 juli  : Raboklepperstadloop Hardenberg   

10 sept :  winschotenrun  10*10 km estafette

1 okt :  clubkampioenschappen HAC'63
5 nov : Lemelerbergloop
17 nov: baancross hac63

17 dec : Linschoten halve marathon
 

 
Op de planning:  
 
  

PR lijst Gert     PR lijst Judith
weg     weg  
5km 24.22   5km 25.45
4 mijl 33.01   4 mijl 34.28
5 mijl 44.32   5 mijl 45.32
10 mijl 1:27.30   10 mijl 1:35.32
10 km 53.25   10 km 55.34
21.1 km halve 2.00.56   21.1 km halve 2.00.22
         
         
baan        
100m 15.34      
400m 69.11      
800m 3.15.19      
Verspringen 3.22      
Hoogspringen 1.35      
Kogel 7.08      
Discus 14.91      
Speer 23.99      
5 km 25.15      
uurloop 10,61 km      
 
Laatste artikelen
Van lopen is niet zoveel gekomen de afgelopen week nu er ijs ligt.
Gisteren Marco en Sander bij Allard en Yvon ondergebracht en met Robin en Judith naar Giethoorn vertrokken. Op de Belterwijde was een tocht van 15 km uitgezet deze hebben we eerst geschaatst het ging er lekker in een uur weer terug. En banaantje en even een korte pauze daarna even schaatsen naar de oversteek (kluunplek) om naar de Beulakker te gaan.
Hier een groter ronde van naar schatting 20 km geschaatst onderweg nog een warme chokolademelk gekocht. Heerlijk schaatsweer geen wind en ruim 2,5 uur op het ijs gestaan.
Perfect bekijk onderstaande foto's en filmpjes maar eens.
 
Lees meer...   (1 reactie)
Gisteravond hebben Judith en ik andere schaatsen gekocht de vorige waren ook minstens 25 of 30 jaar oud. Ikzelf heb de laatste jaren steeds last van zere enkels / koude voeten en als ik zie hoe makkelijk Robin op zijn combi Noren weg schaatst steeds weer twijfel wel niet doen. De knoop maar eens doorgekhakt op naar Jan Bols gisteravond om half 9, hij had net een nieuwe partij vers uit de fabriek deze zijn het geworden. De Zandstra 1392 combinoor.
 
 
 
 
 
Na de boodschappen aan het einde van de ochtend naar de ijsbaan vertrokken natuurlijk het fototoestel weer vergeten dus geen actie foto's. Sander en Marco op de ijshokey schaatsen.
Robin , Judith en ikzelf op de combinoren. Na even wat rondjes wennen en inschaatsen hebben Judith en ik ongeveer 15 rondjes 6km rustig aan een stuk geschaatst en ik moet zeggen geen zere en koude voeten.
 
Sander en Marco hadden het ook wel gezien het was bewolkt en er stond een fris windje.
Toen lekker naar huis waar ik de favoriet van de Wintersport "KAISERSCHMNARRN" gemaakt hebt volgens onderstaand recept. Ik moet zeggen het smaakte erg goed en de volgende keer moet ik zeker meer maken volgens de mannen.
 
Nu het eten even laten zakken onder het tikken van de blog en dan gaan Judith en ik nog een rondje hardlopen.
 
Iedereen alvast prettige feetsdagen en een goed 2011 gewenst.
 
namens alle baasjes.
 
 
Lees meer...
Mededeling:
Vanwege de weersomstandigheden is de Linschotenloop AFGELAST ! De organisatie heeft besloten dat situatie op het parcours te gevaarlijk is om het evenement op verantwoorde wijze te laten verlopen.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hebben we daarvoor gisteren de tocht gemaakt van Hoogeveen naar Lopik ondanks een negatief reisadvies van Rijkswaterstaat. s'middags al ruim 700 km file. Eerst maar eens pannekoeken bakken en lekker thuis eten nog even de file lengte's bekeken om 19 uur en besloten op pad te gaan tot Den Dolder nu vrij baan. De pannekoeken die over waren alvast als "Noodrantsoen" ingepakt. Ook bananen en krentebollen hadden we nog in onze bagage.
 
Via de binnen ring Utrecht en dan van Nieuwegein naar IJsselstein en dan door naar Lopik.
De A27 zijn we maar niet op gegeaan. s'Avond nog een kaartje leggen "klaverjassen" met mijn schoonouders. Vanmorgen de Pc hier even aan gezet en gezien dat het niet door ging.
 
Judith en ik hebben zelf nog een klein rondje van ruim 6 km door de sneeuw over de lekdijk gelopen vanochtend en net zijn we met Marco en Sander naar de lekdijk geweest om te sleeen.  De wegen zijn voor "veel" lopers niet schoon genoeg en op echt tempo lopen valt niet mee maar een rustig duurloopje gaat prima.
 
Vanavond nog maar eens een kaartje leggen hier want ik heb nog wat goed te maken na het verlies van gisteren.
 
Foto's volgen maandag als we weer thuis zijn.
 
 
 
Lees meer...   (1 reactie)
De temperatuur gaat de goede kant op om lekker te lopen! Als voorbereiding op Linschoten hebben we zondag nog een mooi stukje gelopen. Heerlijk weer, zon, wel een beetje wind en vooral niet te warm. (lees: tijd voor thermo-ondergoed). Het woldenpad is voor deze afstand onze favoriete route, en als je de foto's ziet weet je wel waarom! De vennetjes wit, rijp op de bomen en het pad knispert gezellig onder de voeten. Wel weer even wennen, maar ik vind dit jaargetijde wel weer heel mooi. De ijskoude tegenwind langs het kanaal neem ik dan wel op de koop toe.
Gisteravond was het ook lekker koud, maar dan is de zon er niet meer bij en met de wind voelde het niet zo lekker meer aan. Je gaat toch niet trainen met dit weer! (reactie van mijn niet lopende familie) Maar ja, ik kan toch niet wegblijven, want onze woensdaggroep bestaat uit echte bikkels! Op de baan aangekomen bleek dat ook wel, de een na de ander kwam handenwrijvend de kantine in. Tijdens het inlopen bleek dat we het beste tegen de richting in konden lopen, dan hadden we het minst last van de wind, die wel ijskoud in de bocht bij de waterbak waaide. 6 keer 800m stond erop, en dat is dan weer zo gedaan. Na afloop een goed gevoel, en nog beter: super gevuld speculaas van bakker Mulder, met dank aan Margot. Dus thuisblijvers, jullie hebben wel wat gemist!
 
Lees meer...   (1 reactie)
De afgelopen week hebben we weer meerdere dingen gedaan: Sander en Marco hebben in Stadskanaal mee gedaan aan de indoorwedstrijd. Dat was weer heel gezellig, met meerdere atleten van de club en heel fanatieke ouders. Marco verraste ons met een PR op hoog, nadat hij op 60 cm, 65 cm en 70 cm de lat er 2 keer afsprong kreeg hij het ineens in de gaten en sprong over 1 m!
Robin heeft de VIOS cross (3 km) gelopen, Vond dit erg gezellig en hij houdt wel van wat modder. Dinsdag liep deze man ook nog de coopertest: 2845 m, prima dus, en verder dan vorige keer.
 
Donderdag was er alweer een wedstrijd: de baancross. Hieraan wilden we allemaal wel meedoen, want wij houden ook wel van modder. Helaas mochten Marco en Sander niet meedoen, zij hebben geholpen het parcours wat afwisselender te maken door heuveltjes aan te brengen in de verspringbak.
Omdat Gert en ik zondag de 7 heuvelen zouden lopen moesten we een beetje rustig aan doen, maar dat doe ik altijd wel. 5 rondjes dwars over de atletiekbaan en het gras, door modder en zand, geweldig! Robin heeft mij gelukkig net niet gelapt, maar het scheelde niet veel... Al met al weer een leuke avond, en als toetje de 1e prijs voor Robin in de Jan Bols comptetitie. Verdiend vind ik, hij heeft zoveel wedstrijden meegedaan!
 
Zondagmorgen hebben we eerst Sander en Marco weggebracht, Robin bleef thuis, zou zichzelf wel redden (en had een afspraakje met oma). Om 9:42 vertrok de trein, er stapten meerdere lopers in om de 7 heuvelen te gaan lopen.  In Nijmegen zou ik bellen naar Marga die een trein eerder had genomen, maar we liepen vanzelf al de goede kroeg in! Daar was de hele troep al. Renate, Joziena, Gert en ik zouden in het roze startvak starten, de rest in het groene. Wij starten dus wat later en konden nog even een bakkie doen. Het weer was super; wat wind, zon en een graadje of 7. In het startvak eerst wel wat koud, maar met een oud shirt en de regencape uit amsterdam was het goed uit te houden. De sfeer zat er goed in, iedereen lijkt dan toch vrolijk voor zo'n start.
Het duurde even voordat we de mat overgingen, maar eindelijk liepen ook wij, terwijl de 1e wedstrijdlopers al weer binnen waren.
Gert ging er al lekker vandoor, Renate wilde een eigen tempo lopen, en de eerste km liep ik met Joziena. Na 5 km ging ook zij er vandoor, en dacht ik mijn eigen tempo te kunnen gaan lopen: geen stress van kan ik Gert of Joziena wel bijhouden/inhalen, gewoon lekker lopen....
de eerste steile afdaling was heerlijk, ik vloog veel mensen voorbij, die mij even later bergop weer net zo snel inhaalden.... Ik had Gert zo'n 200meter voor mij steeds wel in het oog, dat is wel handig met zo'n lange vent, maar ineens was ik hem kwijt. Ik verwachtte hem in de bocht voor me te zien, maar hij was pleitte. Had de smaak van nog harder lopen te pakken, dacht ik.
Net rond km 9 wordt ik op de schouder getikt. Gert.... had even een plaspauze gedaan, kon toen fijn naar mij toelopen. Bergop bleef hij sneeky achter me, ook het zwaardere stuk van km 10 naar 11 en daarna zoef, de lange benen deden het werk weer en Gert ging er weer vandoor. Had ik kunnen weten...
Langs de hele route was wel publiek, en nog steeds enthousiast naar alle lopers. Dat maakt zo'n loop wel heel leuk, en het mooie weer is dan een extraatje! De laatste km gingen weer door de bebouwde kom, en een klein beetje naar beneden. De finish was al van ver te zien, dat vind ik altijd wel fijn, het eind in zicht.
Gert was al even (1 minuut) binnen, en Joziena moest volgens ons ook al even gefinished zijn. Nu nog eventjes wachten op Renate en dan de kroeg in. Af en toe huppelen, dribbelen, de benen voelden wel wat zwaar aan. De rest was al binnen bij van Buren, lekker aan het bier/wijn/fris. De muziek nodigde wel uit om te springen (sommigen noemen het dansen, maar dat kan ik dus niet). De wijn viel er lekker in, zo na 15 km lopen en niet eten, maar verder geen last gehad. Het leek wel of heel lopend Hoogeveen er was, in elk geval veel bekenden en minder bekenden uit Hoogeveen gezien. Rond 17:30 zijn we toch maar weer richting station gegaan, nog wat gegeten bij de BurgerKing (viel ook goed!) en om 18:15 in de trein richting Zwolle. Volle bak, maar we konden gelukkig wel zitten.
Het was weer leuk, maar Nijmegen is wel ver weg.... Wie weet, volgend jaar weer!
 
Maandag lekker de sauna in geweest, + massage gehad. Dat was wel heerlijk. 'sAvonds nog even gevolleybald, (ingespeeld) en mijn team heeft dankzij mij (aanmoedigingen) weer met 3-0 gewonnen! (mijn benen waren wat te zwaar om te springen en te duiken)
 
blogs van andere hoogeveners die we troffen in Cafe van buren en bij de loop.
 
Lees meer...

De eerste zaterdag in november is er de Lemelerberg loop sinds ik hardloop is dit een loop waar we ieder jaar aan mee gedaan hebben. Vandaag verscheen de gehele famillie Baas achtereenvolgens aan de start.

Vanochtend eerst eens lekker uitgebreid ontbeten met jus de Orange, afbakbroodjes en suiker-appel brood en koffie. Hierna heeft iedereen de hardloopkleren en trainingspakken aan getrokken en vertrokken we naar de Lemelerberg. Na een kleine omweg via Lemelerveld (afrit gemist) kwamen we om 11:50 uur aan bij de berg. De startnummers opgehaald en op gespeld toen gingen de 3 broers gebroederlijk inlopen want Marco zou om 12:15 uur starten.

Om 12:15 gingen de jonge honden t/m 8 jaar (m/v) los. In de laatste afdaling ging Marco nog in volle vaart de toen nr 3 liggende loper voorbij dus de eerste podium plaats was binnen met een tijd van 5:06.
Hierna om 12:35 uur ging Sander van start ook hij heeft de km mooi en gelijkmatig uitgelopen. Robin ging op 13:00 uur voor de 2,5 km van start zijn doel was onder de 12 min te lopen. Op 3 seconden na is dat gelukt. Hij was even goed kapot en had alles gegeven. Op dit zware parcours met meer dan 40 meter hoogte verschil is dit een prima prestatie.

Om 14:30 mochten Judith en ikzelf van start voor de 5,3 km we hadden ook nog voor de 10,8 kunnen gaan maar ik vind op dit parcours de 5,3 ver genoeg. Na een flitsende start en de 1e  twee km in gemiddeld 5:35 de km, inmiddels waren we al in de 2e langere ronde beland en mochten we voor de tweede keer de berg aanvallen.  PFFFF de benen waren even leeg vlak onder de top even gewandeld 15 meter en in de afdaling een wat lager tempo gepakt boven de 6 min verder de deze 2 kilometers waar nog 2 klimmen in zaten. De 5e km ging het vooral bergaf grote passen 5:24 de km.  Dat gaat weer lekker nog een keer aanzetten voor de laatste 300 m, een korte klim richting standbeeld de leeuw en dan de trappen af naar de finish. Ik heb Harron nog proberen mee te krijgen na de finish maar hij moest even passen. Ik kon Richard net niet meer inhalen en ben vlak achter hem gefinisht. Tijd 30:58.  Judith volgde een dikke min later in 32:44 ook een nette tijd het parcours was wat natter en zwaarder dan vorig jaar ook al was en een klein gedeelte inmiddels verhard voor een rolstoelpad.  Nog even napraten met de vele bekenden Longjohn nog even gesproken daar zal binnen kort ook wel een verslag staan.


We hebben weer genoten van de loop het was lekker loop weer.
Na afloop een heerlijk bord SNERT met roggebrood met Spek na binnen gewerkt. Marco liet de snert aan zich voor bij gaan en heeft een lekker pannenkoek gegeten.

Ondertussen waren de bikkels voor de 10,8 km ook gestart. We hebben gewacht tot Jozina en Renate binnen de mannen Baas hebben hun trainsters goed aangemoedigd.

  
Hierna naar huis lekker douchen de frituurpan nog even aan en een avondje voor de TV hangen met Uchi & Loesie en ik hou van Holland en daarna was het tijd om naar Zwolle te gaan om de nachtdienst in te gaan.  De Beker van Marco heeft inmiddels een ere plek op de rand van de afzuigkap gekregen en is vanuit het hele huis te zien hij is apetrots op zijn 3e plaats en de beker moet maandag mee naar school.
  
Foto’s volg de link

 

 

 

 

 

Lees meer...   (2 reacties)
De wekker ging zondag al lekker vroeg, want om 8:42 zouden we de trein nemen naar Amsterdam. Het was lekker koud, de autoruiten waren bevroren, goed begin van de dag. Even nadenken, wat doen we aan vandaag. Korte broek? toch lang? Allebei maar mee, want het kan ook wel warmer worden. Bij het station zien we Bob, Saskia, Bram, Erik en Jan, en samen stappen we in de trein. Bob, Bram en Jan gaan mee als supporter.
Doordat we geen vertraging hadden waren we veel te vroeg in Amsterdam, en het was nog lekker rustig in de sporthal waar we de startnummers konden ophalen. Geen rijen voor de toiletten, alle tijd om nog even in de hal rond te lopen waar mooie dames ons proberen te verleiden om in te schrijven voor exotische marathons. Toch maar niet doen. In de hal hangen ook beeldschermen waar de beelden van de hele marathon te zien zijn. Wat lopen die mannen gigantisch hard. Buiten schijnt de zon al lekker, en ondanks de koude wind is het prima om buiten te zijn, zelfs nadat we de kleding hebben ingeleverd. Het is inmiddels al veel drukker geworden, de startvakken raken ook mooi vol. Gert mag in een eerder vak starten op basis van een opgegeven tijd, ik start maar gelijk met Saskia, dan kunnen we nog even samen op lopen. Ook Erik start in het laatste vak omdat hij zich in eerste instantie had opgegeven voor de hele, maar toch liever de halve loopt. even voor 14:00 mogen we dan eindelijk op weg. De sfeer zat er  goed in, veel publiek met het mooie weer. Het was wat zigzaggen met zoveel deelnemers, maar dat is mij wel toevertrouwd. (met skien sta ik ook zo vooraan in de rij bij de lift). De eerste kilometers gingen heel lekker,  eigenlijk wel sneller dan ik in mijn hoofd had. Soms werd het parcours weer wat smaller, en dat merk je goed met zoveel mensen. Het inhalen en ingehaald worden werd wat moeizamer, en dat merk je dan ook in de km tijd. Na 14 km even een kleine pauze bij de verzorgingspost: wat gedronken en een banaantje gegeten.Daarna weer op zoek naar Saskia, die voor me liep. Het lukte wel om weer bij haar te komen en samen liepen we weer door over viaducten en bruggen richting het Vondelpark. Net daarvoor moest Saskia rustig aan doen, pijn in haar been/knie. Zelf toch maar doorgelopen, maar ik miste haar wel direct. Het lopen ging op de een of  andere manier minder lekker. Je trekt je toch aan elkaar op. De laatste 3 km waren dus lekker zwaar, ik had het gevoel niet meer vooruit te komen, en moest zelfs even wandelen bij de waterpost. De tijd van Linschoten zat er al lang niet meer in, dus ik had mijn grens al verlegd naar  de 2:06, 10 km/uur. Aan het publiek lag het niet, die riepen nog net zo enthousiast als in het begin! En dan het stadion in ...nog 200meter. Dat was  een supergevoel.
Gert was al eerder gefinished, vlak voor het eind werd hij ingehaald door Erik, maar hij kon niet meer aanhaken. Nog even wachten op Saskia, en dan hebben we het maar mooi weer gedaan. Tijdens het lopen heb ik wel een besluit genomen: voorlopig geen hele marathon. Een halve is prima, en de volgende is weer gepland! Dan ga ik echt minder snel starten! (denk ik....)
 

Lees meer...   (1 reactie)
Na lang toezien hoe Gert zijn loopjes evalueerde, nakeek en op de computer herbeleefde ben ik overstag gegaan. Ik heb een GARMIN FORERUNNER 110. Zoals al diplomatiek werd genoemd in de vorige blog: een hardloophorloge voor non-gadget vrouw. In verband met 12,5 jarig dienstverband kreeg ik een beetje extra loon, en het is superleuk om daar ook iets tastbaars mee te doen.
Nu ben ik degene die continu op de pols kijkt: ga ik hard genoeg, hoe kom ik nu uit? Hoe hard moet ik blijven lopen om uit te komen op een tijd van. Een ding weet ik wel: ik word hier niet sneller van, en het lopen (de nasleep) kost meer tijd.
Maar.....Ik vind het leuk!
Het gaat niet vanzelf. Tijdens de training op de baan was het wel even handig: je kunt precies zien of je tempo goed is. Mijn hartslag was niet in beeld, dus daar hoefde ik me op dat moment ook geen zorgen over te maken. Helaas had ik de "laps"niet "gereset"en thuisgekomen bleek de training alleen nog in mijn benen te zitten, niet meer in het horloge.
De eerste lange duurloop (21,1 km, ik loop op schema!) was ik vergeten de hartslagmeter aan te melden. De gegevens staan dan netjes op een rij, maar zonder HS, die overigens toch veel te hoog zou zijn geweest voor een D1.
 
De baantraining gisteren moest ik laten schieten, die heb ik vanmorgen gedaan. Dichte mist, levensgevaarlijk om op een gewone weg te lopen, dus toch maar fietspad opgezocht. Nu hoef ik niet meer van lantaarnpaal tot lantaarnpaal te lopen, Garmin geeft de afstand wel aan, en ik weet zelfs al hoe ik de autolap kan aanpassen! (volgens Gert ben ik dan ook geen echte digibeet) Helaas had ik de 1e helft van de training de HS meter op de kop. Is wel handig, de HS blijft dan een stuk lager! Een gemiddelde van  145 voor zo'n training is natuurlijk helemaal super. Toch maar omgedraaid, toen schoot hs wel naar 186.
Ik denk dat ik de volgende keer alles goed ga doen, volgens mij heb ik alle fouten nu wel gemaakt.
Tijdens de 4 mijl kan ik in elk geval kijken of ik een beetje vlak kan blijven lopen en een voor mij goede tijd kan neerzetten.
 
Mijn andere gadget is een E-book. Superhandig, kan je heeeeeel veel boeken meenemen op vakantie en zo. Het lezen is wel anders, maar ik kan er wel aan wennen. Morgen ga ik het even goed uitproberen in de trein naar Eindhoven.
Ik ga vooruit, 2 jaar geleden had ik nog niet eens een mobiele telefoon....
Lees meer...   (2 reacties)
Zaterdag op de verjaardag van Judith was de hele familie op de atletiekbaan  te vinden. De mannen als deelnemers en Judith als jurylid. Om half 11 waren we dan ook op de baan aanwezig Judith was bij het hoogspringen ingedeeld. Zelf mocht ik gelijk om 11 uur van start met de 100m sprint.
 
Wat doe je nu tijdens zo'n dag vroegen wat collega's. 
Hier even de onderdelen 100 m, speerwerpen, kogelstoten, hoogspringen, verspringen, discuswerpen, 800 m.  Ik heb een leuke en gezelige dag gehad met de Jongens C/D, sen + masters waar we samen mee in 1 groep ingedeeld waren deze dag. Tussendoor natuurlijk ook nog even bij de jonge mannen baas gekeken, Marco een mooi PR met hoog, Sander met kogel en Robin had nog nooit een 1000 m zo hard gelopen.  Als afsluiting mochten we nog een 800 meter lopen PFFF dat is dan zwaar na zo'n dag.
Hierna nog even helpen opruimen en naar huis de frituur aan patat er in broodjes hamburger en douchen want rond 20 uur verwachten we de eerste visite weer. Het was nog een gezellige en late avond met verrassende bezoekers.
 
Voor alle uitslagen zie de hac63 site

Vandaag rolden ook de bevestiging voor halve marathon van Amsterdam in de bus.
Judith heeft nr 27235 en ik zelf het mooie nr 23500.
 
En dag eerder kregen we de  nummers voor de 4 mijl groningen binnen. Hier doen Judith, Robin en ikzelf mee voor het bedrijven team van het ziekenhuis Bethesda.
 
Er staat dus nog genoeg op de planning de komende weken.
 
Gisteren heel langzaam 4 km gelopen om de spierpijn die ik overal voel na de clubkampionschappen er even uit te lopen ik ben ook geen 20 meer   maar heb wel mooi mijn PR met hoog op 1,40 gezet daar ben ik wel trots op.
 
Judith heeft een E-book voor haar verjaardag gehad dat scheelt een hoop boeken op vakantie.
Vlak ervoor had ze zichzelf al verwent met een Garmin Forerunner 110. Een Garmin voor de non gadget man-vrouw zoals RunningRonald het zo mooi in zijn review genoemd heeft.
 
Zo kunnen we de loopjes van Judith ook op het web volgen. Dat ze niet van half werk houd bewijst haar eerste lange duurloop met de forerunner110 ze is in vorm voor de halve van Amsterdam
 
Groet,
Gert
Lees meer...   (1 reactie)
 
We hebben zaterdag eerst wat uitgeslapen, en om 11 uur Femmieke opgehaald om dan met z'n 5en naar Winschoten te gaan. Robin was dit weekend op kamp, Sander en Marco wilden wel weer mee om aan te moedigen en te spelen bij de camper van d'Olde Zwarvers. Rond 12:15 kwamen we aan bij de camper, de HAC 63 vlag was al van ver te zien. Het was erg gezellig rond de camper, die weer strategisch vlak bij de molen stond op een punt waar de lopers 3 keer langs komen. De zon deed ook lekker mee, en de wind zorgde voor mooi draaiende wieken. Tijdens het lopen was dat iets minder prettig, maar ja, je kunt niet alles hebben!
Er waren 3 teams van HAC: de 50+ heren, (een deel van) de A groep met snelle lopers, en een mix van recreatieve lopers. 30 estafette lopers, maar ik reken erop dat we volgend jaar weer met minstens 5 teams zijn.
Wij als recreantenteam hadden onze eigen begeleidster bij ons: Anja bracht iedereen persoonlijk naar de start en wachtte daar de gefinischte loper op. Super!
Naast de estafette teams liepen er ook 2 deelnemers mee in de 50 km. Roel Kleine en Hilda Mulder. Zij liepen dus 5 keer het "rondje" en dat zag er heel soepel uit, een super prestatie!
 
Onze 1e loper was wat te laat, maar Marith liep gewoon wat vroeger, en was al binnen. Manon was net gestart en die liep heel soepel naar een tijd van in de 57 minuten. Erik nam het stokje weer over, en liep in een tijd van 51 en een beetje zijn 10 km. Daarna was Lisette aan de beurt. Inmiddels waaide het echt lekker, en dat kon je als loper wel merken. Anja had een richttijd berekend, maar helaas liepen we halverwege al wat achter op schema.
Lisette gaf de beurt door aan Klaas, die liep lekker in een warm zonnetje. Jozina naam weer over, en ook zij had het zichtbaar lekker warm, ze kwam tenminste puffend langs. Rond half 5 ben ik van start gegaan, de zon was er nog, de wind ook. Ik kende het parcours nog van vorig jaar, en ook nu waren er weer veel mensen. Sommigen aan het bier, anderen aan de bbq. Over verzorging onderweg had ik geen klagen. Sponsen en bekertjes water in elke straat. In zo'n lange straat, net na Heiligerlee werd ik ingehaald door de laatste loper van het snelle team. Ik dacht dat ik stilstond... Terwijl ik best lekker liep. Geen last van de wind, voordeel als je niet zo groot bent. Aan het eind van weer een andere lange weg stonden al mijn fans. Door de aanmoedigingen kreeg ik weer een mooie stoot energie, en soepel liep ik door tot het bordje van 8 km. Daar kwam ik mezelf een beetje tegen, klein dipje. Dat verdween natuurlijk weer toen ik voor de 3e keer langs HAC kwam. Nog even langs de rotonde en daar was Femmieke alweer om over te nemen. Anja wachtte me op aan de finish, en hoewel ik had gehoopt op een snellere tijd ben ik niet ontevreden: ik heb lekker gelopen.
Gert zat nog te wachten op zijn beurt. Eerst mocht Jan nog overnemen van Femmieke, en om 19:25 (ongeveer) was hij aan de beurt. De zon was weg, maar gelukkig maakte de wind het hem nog wel een beetje moeilijk, hoewel... na 55 minuten was ook hij binnen. De totaal tijd was wel een stuk langzamer dan we hadden gehoopt, maar volgend jaar is er weer wat te verbeteren!
 
Ik begrijp terwijl ik dit aan het tikken ben dat mensen de link naar de foto's kwijt zijn.... hier komt hij weer! 
 
 

Ik zal ook nog even een korte aanvulling maken op het verslag van Judith.
 
Ruim 20 min later dan in ons schema gepland mocht ik als laatste loper van start rond 20 over 7. De 1e 5 km liepen lekker ruim onder de 27 min daarna toch wat verval van ruim een min  misschien wat te hard gestart toch zeker tevreden met mijn 55 min tijd. Misschien had er wat meer in gezeten als ik niet de hele dag rondgehangen had  in Winschoten.
 
Maar goed het was het waard om de lopers van onze teams aanmoedigen. Met de jongens de molen bekeken te hebben. Natuurlijk ook de 50km toppers Roel en Hilda uit Hoogeveen aanmoedigen. En natuurlijk een aantal 100 km lopers die ik ken van de Linschoterloop vorig jaar of via hun blog. Helaas heeft Rinus het niet gehaald leuk om je gisteravond na afloop van mijn afsluitende 10 km toch nog even gesproken te hebben. Ook zijn loopmaat Mo eerder op de dag nog aangemoedigd.  Leonie gefeliciteerd met het behalen van de 1e bij de dames top !
 
Neem ook eens een kijkje op hun blogs door op hun naam te klikken zo kun je hun belevenisen ook volgen. Ik snap het nog niet waarom je 100km gaat lopen maar heb zeker respect voor deze lopers.
 
Winschoten tot volgend jaar !
Lees meer...   (4 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl